top of page

Henkilökohtainen apu vammaispalveluissa
webinaari 16.2.2022

Ajankohta:

Keskiviikko 16.2.2022 klo 10.00 - 12.00 

Webinaari

 

Koulutuksen sisältö: 

​ 

Vammaispalvelulain mukaan henkilö, joka tarvitsee toistuvasti pitkäaikaisen tai etenevän vamman tai sairauden takia välttämättä ja toistuvasti toisen henkilön apua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista, eikä avun tarve johdu pääasiassa ikääntymiseen liittyvistä sairauksista tai toimintarajoitteista, on oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen henkilökohtaiseen apuun. 

 

Kunnan on tehtävä päätös siitä, onko henkilö oikeutettu henkilökohtaiseen apuun, millä laissa säädellyllä tavalla henkilökohtainen apu toteutetaan ja kuinka paljon henkilökohtaista apua annetaan. Näiden perusteiden tunteminen vammaispalveluissa on välttämätöntä. Päädyttäessä henkilökohtaisen avun työnantajamalliin tulee kunnassa myös tuntea työlainsäädäntöä.  

 

Työnantajamallissa vaikeavammainen henkilö palkkaa itselleen henkilökohtaisen avustajan ja toimii työnantajana avustajalleen. Tällöin kunta korvaa vaikeavammaiselle henkilölle henkilökohtaisen avustajan palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset työnantajan maksettavaksi kuuluvat lakisääteiset maksut ja korvaukset sekä muut kohtuulliset avustajasta aiheutuvat välttämättömät kulut. Koska henkilökohtaisen avun työnantajamallissa ei ole kyse perinteisestä työnantaja-työntekijämallista, voi kunnan ja asiakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista syntyä epäselvyyttä. 

​ 

Koulutuksessa käydään läpi oikeus henkilökohtaiseen apuun ja työnantajamallin valitseminen sekä sen mukanaan tuomat oikeudet ja velvollisuudet kunnan ja asiakkaan näkökulmasta.  

 

Koulutus on tarkoitettu vammaispalvelun sosiaalityöntekijöille ja sosiaaliohjaajille, jotka ovat työssään tekemisissä henkilökohtaisen avun ja työnantajamallin kanssa. Koulutukseen voivat myös osallistua vaikeavammaiset henkilöt, jotka toimivat työnantajana henkilökohtaiselle avustajalle ja jokainen, joka on kiinnostunut oppimaan vammaispalvelulaista. 

Kouluttajana: OTM Maija Vailaranta

​​ 

Koulutuksen ohjelma: 

​ 

10.00 Koulutus alkaa 

 

  • Oikeus henkilökohtaiseen apuun   

  • Henkilökohtaisen avun järjestäminen työnantajamallilla 

  • Vaikeavammaisen, kunnan ja henkilökohtaisen avustajan rooli työnantajamallissa 

12.00 Koulutus päättyy​ 

 

Koulutuksen aikana pidetään 5-10min tauko.  

Pidätämme oikeuden sisällön muutokseen.   

 

Webinaari koulutuksen hinta:     

  • 145€ + alv 24 % / henkilö.     

  • Yhteishinta viidelle samasta organisaatiosta osallistuvalle on 600 € + alv 24 %.     

  • Mikäli osallistujia samasta organisaatiosta on enemmän kuin viisi, voitte pyytää myös tarjouksen. Ota yhteyttä.  

    

Webinaarin hintaan sisältyy: Koulutus ja sähköinen koulutusmateriaali.      

  

Ilmoittautuminen:

  

Ilmoittautuminen viimeistään kolme päivää ennen koulutusta: koulutukset@lawila.fi,  p. 050 5511283 tai oheisella ilmoittautumislomakkeella.  

 

Koulutukseen ilmoittautumisen voi perua kolme päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdystä peruutuksesta perimme 25 % koulutuksen täysimääräisestä osallistumismaksusta. Mikäli osallistumista ei peruuteta, perimme osallistumismaksun kokonaan.     ​​

Koulutuksen sisällön PDF -tiedostona löydät tästä:  

bottom of page