top of page

Sosiaali- ja terveydenhuolto-oikeus

Sosiaali- ja terveydenhuollon etuusjärjestelmä voi olla avun tarpeessa olevalle melkoinen viidakko. Kunnan ja hyvinvointialueen sosiaali- ja terveystoimella sekä Kansaneläkelaitoksella on neuvontavelvollisuus palveluista, joita yhteiskunta tarjoaa. Jos tarvitset apua sen selvittämiseksi, mihin tukiin olet oikeutettu, hakemusten täyttämiseen tai mihin tahansa sosiaali- ja terveyshuoltoon liittyvän kysymyksen suhteen, voit kääntyä myös meidän puoleemme. Meillä on vuosien kokemus kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista, joten osaamme auttaa Sinua asioidessasi viranomaisen kanssa. Ota yhteyttä. 

Kuntien ja hyvinvointialueiden sosiaalihuolto, kuten vammaispalvelu, lastensuojelu ja aikuissosiaalityö, perustuu palvelutarpeen arviointiin, sitä tukevaan mahdolliseen asiakassuunnitelmaan ja edellä mainittujen perusteella tehtyihin päätöksiin.

 

Sinulla on pääsääntöisesti oikeus hakea saamaasi sosiaalihuollon päätökseen oikaisua ja oikaisupäätöksestä edelleen muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Autamme sinua myös tässä prosessissa. Ota yhteyttä.

Mikäli epäilet, että viranomainen on toiminut virheellisesti tai laiminlyönyt velvollisuutensa voit tehdä viranomaisen toiminnasta muistutuksen suoraan viranomaiselle itselleen tai hallintokantelun viranomaista valvovalle taholle. Jos koet, että hoidossasi terveydenhuoltoyksikössä on tapahtunut virhe, voit tehdä potilasvahinkoilmoituksen potilasvahinkokeskukselle. Autamme sinua kaikissa näissä asiakirjoissa sekä laadimme ne halutessasi puolestasi.  Ota meihin yhteyttä.  

Palvelemme sinua puhelimitse, sähköpostilla, turvasähköpostilla, toimistollamme Helsingin Pasilassa sekä etäyhteydellä. Tarvitaessa liikumme myös valtakunnallisesti.

bottom of page