top of page

Lakineuvonta

Saat meiltä asiantuntija-apua sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädännöstä sekä muusta kuntaa ja hyvinvointialuetta sitovasta lainsäädännöstä mm. hallinto-, tietosuoja- ja julkisuuslaista sekä palvelussuhdeoikeudesta. Autamme sen ratkaisemisessa, miten lakia tulee tulkita mm. potilaslaki-, sosiaalihuolto-, lastensuojelu-, vammaispalvelu-, vanhuspalvelu- ja, palvelussuhdeasioissa. 

 

Teemme myös  myös mallipohjia, ohjeistuksia ja prosessikuvauksia kunnille, hyvinvointialueille ja yksityisille.  Laadimme mm. lausunnon, vastineen tai hakemuksen puolestasi hallinto- tai käräjäoikeudelle sekä lausunnon tai selvityksen laillisuusvalvojille kuten eduskunnan oikeusasiamiehelle tai aluehallintovirastolle sosiaali- ja terveydenhuollon asioissa.  

Toimimme lastensuojelulain mukaisen moniammatillisen asiantuntijaryhmän juridisena edustajana asiantuntijaryhmässä.  

 

Lisäksi tarjoamme lakineuvontaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille pienryhmissä. Tapaamisen  aikana pienryhmässä voi esittää anonyymejä juridisia kysymyksiä sekä käymme läpi aihealueita, joissa työyhteisösi ajankohtaisesti tarvitsee apua. Pienryhmässä käsitellään työtilanteita ja työn käytäntöjä tarkoituksena oppia niistä ja vahvistaa ammatti-identiteettiä. 

Kauttamme saat myös edunvalvontapalveluita. 

​ 

Katsotaan yhdessä juuri sinun kuntasi tai hyvinvointialueesi tarvitsemat laki asiantuntemusta vaativat tehtävät ja voimme tehdä sopivan tarjouksen palveluistamme.  

 

Autamme tapauskohtaisesti tai pidempiaikaisella sopimuksella. Palvelemme puhelimitse, sähköpostilla, turvasähköpostilla, toimistollamme Helsingin Pasilassa sekä etänä videoyhteydellä. Tarvittaessa liikumme myös valtakunnallisesti. Ota yhteyttä tästä. 

Sähköposti- ja puhelinkonsultaatio​

  • kysymykset osoitteeseen lawila@lawila.fi tai puhelimitse 050 5511284 tai tai 050 551 1283

  • 60 euroa/ alkava15 min + ALV 24 %

bottom of page